Regisseur Johan Nijenhuis werkt aan een filmversie van de nieuwe Nederlandse musicalcomedy Blind Date. De theatervoorstelling ging op 10 oktober 2022 in première in DeLaMar en werd daarna genomineerd voor acht Musical Awards, waaronder Beste Kleine MusicalBeste Script en Beste Muziek.

Met Blind Date zette De Theater BV een nieuwe Nederlandse musicalcomedy op de kaart. In de tekst van Allard Blom zijn Rob (Freek Bartels) en Jenny (Brigitte Heitzer) helemaal klaar met dating-apps. Geen enkele ontmoeting levert succes op. Ze worden beiden ingeschreven voor een blind date-programma, waarin ze op date met elkaar moeten.

Volgens onze recensent Iris Spanbroek spatte bij de podiumversie het plezier van de bühne. ‘Het is leuk! Het is grappig! De lachsalvo’s golven door de zaal! Elke derde zin is een goedgerichte treffer.’ Telegraaf en Trouw deelden vier sterren uit. Ook filmregisseur Johan Nijenhuis was enthousiast. ‘Elke romantic comedy gaat over de relatie tussen mensen en eindigt meestal met een kus. Wat er tussen de ontmoeting en de kus gebeurt, maakt het grappig en eigentijds. Blind Date levert een hele originele en eerlijke kijk daarop.’

Samen met musicalscriptschrijver Allard Blom werkt filmregisseur Nijenhuis nu aan het filmscenario. De muziek van componist Sam Verhoeven uit de musical zal ook in de film te horen zijn. Wie de hoofdrollen in de film zullen gaan spelen is nog onbekend. De opnames staan gepland voor de zomer van 2024. Ingmar Menning is de producent.

‘De overweldigende reacties op de voorstelling waren al speciaal, maar dat we nu samen met Johan werken aan een mogelijke filmversie van Blind Date is wel heel bijzonder’, laat theaterproducent Christian Seijkens van De Theater BV weten. ‘Het is een groot compliment voor iedereen die zo hard en met zoveel liefde aan deze voorstelling heeft gewerkt en een cadeau voor iedereen die de filmmusical straks in de bioscoop kan gaan zien.’

Foto: Annemieke van der Togt