Studio 100 en MediaLane brengen de Vlaamse musical 40-45 naar Nederland. Dat maakten Joop van den Ende en Gert Verhulst vrijdagavond bekend in de talkshow Op1. De musical is vanaf november 2022 te zien.

Voor de musical zal een pop-uptheater worden gebouwd met rijdende tribunes. Een team van Joop van den Ende zal de bouw van het theater op zich nemen. De locatie van het theater zal later bekend worden gemaakt.

40-45 gaat over twee broers die opgroeien in een warme familie. Niets lijkt hun familieband te kunnen breken, totdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. De oorlog dwingt hen keuzes te maken die hun familieband onder druk zet. Tijdens de voorstelling wordt gebruik gemaakt van koptelefoons en special effects.

De musical trok in België veel bezoekers, daar werden ruim 750.000 kaarten verkocht. Voor deze versie zal het verhaal worden verplaatst naar ‘een Nederlandse situatie’, aldus Van den Ende bij Op1. De samenwerking is opmerkelijk omdat Van den Ende dit niet onderbrengt bij zijn oude bedrijf Stage Entertainment, maar bij MediaLane, het bedrijf van dochter Iris van den Ende.