Regisseur Eline Arbo wint de Mary Dresselhuysprijs 2021. Ze kreeg de prijs virtueel uitgereikt door juryvoorzitter Petra Laseur na afloop van de livestream van haar voorstelling Drie Zusters vanuit de Toneelschuur in Haarlem. Arbo was zelf niet aanwezig, maar nam de prijs per Zoom in ontvangst.

De Mary Dresselhuys Prijs is in 1992 in het leven geroepen door Joop van den Ende, die met de prijs het werk van de actrice Mary Dresselhuys blijvend wilde eren. De prijs wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt aan een acteur, actrice of gezelschap met een uitzonderlijk talent. Eerder ging de prijs naar onder meer Steef de Jong (2017), Fedja van Huêt (2013)  Tjitske Reidinga (2011), Ramsey Nasr (2000) en Jeroen Willems (1994).

Winnaars krijgen 12.500 euro van de VandenEnde Foundation, te besteden aan verdere persoonlijke ontwikkeling in alle vormen van toneelspelen. Daarnaast krijgen ze een penning met de beeldnis van Dresselhuys gemaakt door kunstenaar Eric Claus. Laseur, dochter van Dresselhuys, vertelde aan Arbo dat de geplande uitreiking vijf keer moest worden uitgesteld vanwege de theatersluiting als gevolg van de coronamaatregelen.