Fedja van Huêt heeft na afloop van de voorstelling Macbeth van Toneelgroep Amsterdam in Tiel de Mary Dresselhuys Prijs gekregen. Hij ontving de prijs uit handen van Petra Laseur, dochter van Dresselhuys. Behalve een penning bestaat de prijs uit een geldbedrag van 12.500 euro. De prijs is dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Mary Dresselhuys kwam uit Tiel en ook Fedja van Huêt heeft er enkele jaren gewoond. Zijn moeder werkt er in de schouwburg.

Volgens de jury was het de hoogste tijd dat Van Huêt werd bekroond voor zijn toneelwerk, nadat hij eerder al tot drie keer toe een Gouden Kalf ontving voor zijn filmwerk. Als toeschouwer kun je van moment tot moment bij zijn personages naar binnen kijken.

De Mary Dresselhuys Prijs, bestemd voor uitzonderlijk acteertalent, wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Joop van den Ende riep de prijs in 1992 in het leven als eerbetoon aan actrice Mary Dresselhuys. Van Huêt neemt het stokje over van Tjitske Reidinga, die de vorige keer met de prijs werd beloond.