Internationaal Theater Amsterdam heeft Richard Kofi en Ravian van den Hil aangetrokken als theaterprogrammeurs. Dat maakte het stadstheater vandaag bekend op zijn website. Van den Hil gaat zich richten op de structureel ondersteunde Nederlandse en Vlaamse gezelschappen en Kofi op meer diversiteit en verbinding met de stad.

Richard Kofi (Wageningen, 1988) is beeldend kunstenaar, curator en programmeur, onder meer bij het Bijlmer Parktheater. Samen met Simone Zeefluik presenteert hij de podcast Project Wiaspora, over de alledaagsheid van kunst, cultuur en activisme. Hij volgde een bachelor Arts and Culture Studies en een master American Studies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Vanaf maart ’23 gaat Kofi zich bij Internationaal Theater Amsterdam richten op makers, gezelschappen en projecten waarbij de verbinding tussen ITA en de stad centraal staat. Focus wordt het diverser maken van de programmering van het theater.

Ravian Van den Hil (Rotterdam, 1985) was programma-manager voor het productiehuis Muziekgebouw en lid van het programmateam van het Holland Festival, waar hij contextprogramma’s ontwierp. Hij studeerde aan de Universiteit van Amsterdam (BA Theaterwetenschap), Rose Bruford College Londen (BA European Theatre Arts) en het Chelsea College of Art and Design te Londen (MA Curating).

Van den Hil treedt per februari ’23 in dienst bij Internationaal Theater Amsterdam voor de programmering van de structureel ondersteunde Nederlandse en Vlaamse gezelschappen, met speciale aandacht voor de doorstroom van kleine en middenzaal-voorstellingen naar de grote ITA-podia.

Clayde Menso, directeur Internationaal Theater Amsterdam, kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe programmeurs. ‘Ravian en Richard hebben een stevig track record in het bijeenbrengen van bijzondere en aansprekende verhalen en (nieuw) publiek. Hun brede ervaring, netwerk en eigentijdse visie op programmeren maakt ze uitstekende programmeurs voor ITA.’