Theatergroep Max trok in 2011 dertig procent meer bezoekers dan in 2010. Het totaal van 40.205 toeschouwers is voor Max zelfs het hoogste bezoekersaantal ooit. Dit is sinds de oprichting in 2003 een vervijfvoudiging. Bovendien bedragen de eigen inkomsten van het Rotterdamse gezelschap nu veertig procent – ruim boven de overheidsnorm van 17,5 procent.

Max vermoedt dat de stijging vier oorzaken heeft: de voorstelling Staal was een succes, de eerdere hit Het geheven vingertje werd hernomen, het gezelschap levert meer maatwerk en was op tournee door de Verenigde Staten en Canada met Performance in which hopefully nothing happens, waarmee een publiek van vierduizend man werd bereikt.

Behalve Staal, Het geheven vingertje en Performance in which hopefully nothing happens speelde Max in 2011 de voorstellingen het peuter-tweeluik Raketje/Gezocht: konijn op verschillende festivals en Rotterdamse basisscholen. Verder organiseerde het gezelschap workshops, voorstellingsinleidingen, backstagetours, een masterclass, een bandjesdag en een boekpresentatie.