Op het Nederlands Theater Festival werden drie nieuwe werken voor de eregalerij van ITA onthuld. De portretten van Theo d’Or winnaar Hadewych Minis en Louis d’Or winnaar Bram Suijker werden gepresenteerd voorafgaand aan het Gala van het Nederlands Theater. Eerder kreeg het portret van Felix de Rooy een plek in het centrale trappenhuis.

De Stichting Oevre Jan van der Vossen gaf opdracht voor de portretten van Minis en Suijker, naar een in 2005 ontstane traditie om de winnaars van de Louis & Theo d’Or door zelf gekozen kunstenaars te laten portretteren.

Hadewych Minis ontving de Theo d’Or voor haar rol in Girls & Boys van Toneelgroep Oostpool. Zij werd gefotografeerd door Anton Corbijn.

Bram Suijker won vorig jaar de Louis d’Or won voor zijn rol in Trojan Wars van HNTjong & Het Nationale Theater. Hij werd geportretteerd in brons en was door Manuel de Swaaf.

Aan het begin van het Nederlands Theater Festival werd ook het portret van Felix de Rooy onthuld. Zijn schilderij is de derde in een reek op initiatief van The Need for Legacy, ITA en het Nederlands Theater Festival voor een inclusievere theatergeschiedenis. Het portret werd geschilderd door de Surinaamse Cliff San A Jong.