DeRonde/Deroo, het theatercollectief van Tom de Ronde en Nick Deroo, heeft gisterenavond de publieksprijs gekregen na afloop van het Café Theater Festival in Arnhem, dat 15 en 16 maart plaatsvond. Hun voorstelling It Really Hurts When Your Head Hits The Concrete kreeg gemiddeld de hoogste waardering van de 17 voorstellingen die verspreid door de stad te zien waren. Het was de derde keer dat het festival in Arnhem werd georganiseerd.

Tom de Ronde en Nick Deroo studeerden beiden aan de mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het duo werkt vanuit filosofische thema’s zoals melancholie of liminaliteit en maakt deze gevoelens in hun werk fysiek tastbaar. In 2021 wonnen ze met hun voorstelling After the Echo al de Best of Fringe Award tijdens het Amsterdam Fringe Festival.

Op het Café Theater Festival presenteren nieuwe makers korte voorstellingen in cafésettingen. Toeschouwers kunnen na afloop doneren en via een stembiljet hun waardering voor de voorstelling kenbaar maken. Eerder deze maand werd het Café Theater Festival in Utrecht georganiseerd. Daar wonnen Collectief Dadelboom en Paddy & Elaine samen de publieksprijs. Het festival reist op 22 en 23 maart door naar Rotterdam.

It Really Hurts When Your Head Hits The Concrete was de afgelopen dagen te zien in Café Bosch in Arnhem. De voorstelling was ook al te zien tijdens het festival in Utrecht en is ook weer te zien in Rotterdam.

Foto: Maurice Gemmeke