Isabel Pronk heeft in Rotterdam de Publieksprijs van het Café Theater Festival gewonnen. Ze ontving de meerderheid van de stemmen van de 3000 bezoekers. 

De Rotterdamse editie van het Café Theater Festival vond dit jaar plaats op 25 en 26 maart op Katendrecht. In samenwerking met Theater Walhalla en elf cafés werd de Kaap omgetoverd tot een heus festivalterrein.

Isabel Pronk speelde haar voorstelling Her Soliloquy, met monologen uit Ulysses van James Joyce en tangomuziek van onder anderen Astor Piazzolla. Ze bezong het leven van een jonge vrouw en haar gedachten over mannen, ambitie, liefde, verlies en haar plek in de maatschappij.

De CTF Publieksprijs bestaat – naast de eer – uit een double bill-tournee (samen met de winnaar van het Café Theater Festival in Arnhem) langs drie speelplekken: Hoogte80 Festival in Arnhem (26 -29 mei 2022), Theater Walhalla in Rotterdam (3 juni 2022) en De Nijverheid in Utrecht (zomer 2022). Op zondag 17 april wordt de winnaar van de Publieksprijs op het Cafe Theater Festival Arnhem bekend.

Foto: Petra Groenenboom.