Het bewegingstheatercollectief MAN || CO heeft de juryprijs van het Café Theater Festival 2017 gewonnen met de voorstelling When we cried confettiDe lievelingsvoorstelling van de bezoekers was De Smart van Dionysos van Theatercollectief De Mooie Meisjes. Voor de kinderen was YALLA YALLA favoriet met de familievoorstelling Amboula.

Afgelopen weekend vond de veertiende editie van het Café Theater Festival (CTF) plaats. In 27 Utrechtse horecalocaties presenteerden jonge makers hun werk. De voorstelling When we cried confetti vond de vakjury het meest overtuigend ‘in contact met het publiek en de ruimte’. De voorstelling kent ‘vele gezichten in een heldere eigen theatrale taal’. MAN || CO wint coaching, repetitieruimte en speelplekken in het Compagnietheater, Amsterdam Fringe Festival, Buitenkunst, Gluren bij de Buren Houten en Theater aan de Slinger.

Dit jaar bestond de vakjury uit Caspar Nieuwenhuis (artistiek directeur Likeminds), Marijke Schaap (zakelijk leider De Tekstsmederij), Daniël van Veen (directeur Amsterdams Kleinkunstfestival en Theater in Huis), Heske van den Ende (producent Theaterzaken Via Rudolphi) en Niels van der Steen (choreograaf bij o.a.DOX & ISH).

De Smart van Dionysos van Theatercollectief De Mooie Meisjes won de publieksprijs met een gemiddelde waardering van 4,57 uit 5 sterren. De makers winnen coaching, repetitieruimte, speelplekken op Gluren bij de Buren Houten, Theater aan de Slinger, SonsbeekTheaterAvenue en ValkhofTheaterAvenue.

Programmeurs van verschillende festivals en theaters vergaven tijdens het festival speelplekken. Deze zogeheten Podiumprijzen gingen naar vier verschillende groepen. Zo kozen zowel Festival Spoffin als Reuring Festival voor MAN || CO met When we cried confetti. De Barbaren spelen dit jaar Zo zou ik mezelf niet omschrijven op Zwarte Cross, Bakker & Brill staan op Midzomergracht Festival met Ganzen zijn net zwanen en Matrose bemachtigde speelplekken op Gluren bij de buren Houten en Theater aan de Slinger.