Adjunct-directeur Dennis Stam vertrekt bij het Fonds Podiumkunsten. Per 1 juli 2021 wordt hij MT-lid Erfgoed en Kunsten op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Stam is sinds 2014 adjunct-directeur. Daarvoor werkte hij al als juridisch medewerker en hoofd juridische zaken bij het fonds. Op dit moment overbrugt hij als waarnemend directeur-bestuurder de periode tussen het vertrek van Henriëtte Post en het aantreden van Viktorien van Hulst als nieuwe directeur op 1 juli.

Het is toeval dat zowel de directeur als de adjunct kort na elkaar vertrekken, zegt Stam. De nieuwe functie liet geen ruimte voor een overlappende periode met de start van Van Hulst. “Ik had graag nog een tijdje met Viktorien gewerkt, maar dat lukt helaas niet. Maar Viktorien en ik hebben zowel voor 1 juli als na 1 juli zeker contact.”

Op het ministerie blijft Stam betrokken bij de podiumkunsten. In zijn portefeuille zitten Podiumkunsten/Beeldende Kunst, Arbeidsmarkt en Ondernemerschap, BIS en jaarverantwoordingen. Stam werkte al eerder op het ministerie van OCW: in de jaren nul was hij coördinerend beleidsmedewerker bij de directie Kunsten bij OCW.

foto Andrea van der Veen