Actrice Liesbeth Coops overleden

Door gepubliceerd 29 december 2017

Op 13 december is in Amsterdam actrice Liesbeth Coops overleden. Coops studeerde in 1976 af aan de Amsterdamse Toneelschool en speelde in de jaren ’80 bij onder andere Globe en de Theaterunie. Na haar huwelijk met acteur Kees Hulst stopte ze grotendeels met acteren. Ze is de moeder van regisseur Jan Hulst en televisiepresentator Pieter Hulst.

Coops speelde in een aantal vroege voorstellingen van Gerardjan Rijnders zoals Troilus en Cressida (1981), Exceem (1982) en Drie Zusters (1983) en deed mee aan de legendarische voorstellingen Jan Rap en z’n maat (1977) naar het boek van Yvonne Keuls en De Kersentuin (1987) van Art&Pro (vorig jaar door Bas Heijne nog aangehaald als zijn beslissende theaterervaring). Haar laatste theaterrol was in de dansvoorstelling Newbodies van Station Zuid/Panama Pictures in 2008. Op televisie speelde ze onder meer in Den Uyl en de affaire Lockheed (2010).

Liesbeth Coops pleegde zelfmoord. Ze was 64 jaar. De voorstelling La Pretenza, waarin Jan Hulst zijn vader zou regisseren is afgelast.

 

5 Reacties

 1. Guusje Van Tilborgh
  Geplaatst op 29 december 2017 om 15:43 | Permalink

  Wat een intens verdrietig bericht.
  Ik denk met veel warmte aan haar en aan de bijzondere jaren bij toneelgroep Globe. Liesbeth was altijd zo betrokken en enorm lief voor anderen. Een zeer empathische collega en mooie vrouw. Ik ben erg geschokt door haar overlijden. Sterkte aan al haar dierbaren.

 2. Hans ten Broeke
  Geplaatst op 9 januari 2018 om 09:18 | Permalink

  Ik ken Liesbeth al vanaf haar 14e jaar. Wij zaten samen op het Haarlemmermeer lyceum .Op deze school hadden wij een hoofdrol in een jaarlijkse toneelvoorstelling op de school. Far et upe ( Vader is boven ). In de plaatselijke pers kregen wij fantastische recencies. Nogmaals zij was toen 14 en ik 18 . Voor mij was het een afscheid van die school . Daar ik toegelaten was op de Rietveldt Academie. Wij zijn altijd vrienden gebleven. !

 3. Geplaatst op 15 januari 2018 om 23:14 | Permalink

  Ik ben het volkomen met Guusje van Tilborgh eens . Liesbeth was zeer betrokken met mij en mijn zonen bij het te vroeg overleden van mijn vrouw Gaugurica Graas !
  Wij zagen elkaar niet veel, maar als wij elkaar weer eens ontmoetten dan was het goed ! Liesbeth was een hele lieve vrouw en uitzonderlijk mooi ook met het verstrijken der jaren leek ze wel steeds mooier te worden !Mooi van binnen straal je uit !
  Zij stimuleerde mij ook in mijn kunstenaarschap ook m.a.w zij geloofde in mij !. Ik vind het een voorrecht , dat ik zo lang met haar bevriend te hebben mogen zijn.

 4. Laus Steenbeeke
  Geplaatst op 17 januari 2018 om 11:48 | Permalink

  Wat een intens droevig afscheid.
  Liesbeth leerde ik bij Globe kennen tijdens mijn stage in Drie Zusters als een innemende lieve talentvolle collega.
  Zij speelde een onvergetelijke “Olga”!
  Sindsdien is zij mij altijd dierbaar gebleven, maar zagen wij elkaar te weinig.
  Nu is ze heen…… veeel te vroeg! Ik hoop dat ze nu rust en troost vindt bij hen die haar voor gingen. Rust zacht, lieve Lie en groetjes aan……. je weet wel….!
  Liefs en sterkte aan Jan, Pieter en Kees

 5. Geplaatst op 18 april 2018 om 13:31 | Permalink

  Las net het overlijdingsbericht van Liesbeth; op de kop af 4 maanden en 1 dag geleden. Heel droevig en heel spijtig. Ik ontmoette Liesbeth in een zomerkamp in Montmédy in het kader van een poging tot herstel van de oude citadel aldaar, een paar jaren durende zomerse actie (le grand defi), destijds georganiseerd door Nico en Joke Klarenbeek. Liesbeth was 18, ik 17. Ze was van een facinerende schoonheid; helaas zag ze mij niet staan. De zomer daarna (waarom, waarom?), deelden we samen een tent. Een half jaar daarna was het uit, Liesbeth had geen geduld meer voor mij. Ik heb nog een zeer puberaal gedicht waar de wanhoop van afdroop in haar poezie album geschreven. Het belangrijkste wat ik haar wilde zeggen stond niet in het gedicht, maar op de achterkant van de daarnaast geplakte illustratie. Het zal altijd een geheim blijven. Lieve Liesbeth, slaap zacht, Kees.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

 • Elders

  Nog geen andere recensies