Op 13 december is in Amsterdam actrice Liesbeth Coops overleden. Coops studeerde in 1976 af aan de Amsterdamse Toneelschool en speelde in de jaren ’80 bij onder andere Globe en de Theaterunie. Na haar huwelijk met acteur Kees Hulst stopte ze grotendeels met acteren. Ze is de moeder van regisseur Jan Hulst en televisiepresentator Pieter Hulst.

Coops speelde in een aantal vroege voorstellingen van Gerardjan Rijnders zoals Troilus en Cressida (1981), Exceem (1982) en Drie Zusters (1983) en deed mee aan de legendarische voorstellingen Jan Rap en z’n maat (1977) naar het boek van Yvonne Keuls en De Kersentuin (1987) van Art&Pro (vorig jaar door Bas Heijne nog aangehaald als zijn beslissende theaterervaring). Haar laatste theaterrol was in de dansvoorstelling Newbodies van Station Zuid/Panama Pictures in 2008. Op televisie speelde ze onder meer in Den Uyl en de affaire Lockheed (2010).

Liesbeth Coops pleegde zelfmoord. Ze was 64 jaar. De voorstelling La Pretenza, waarin Jan Hulst zijn vader zou regisseren is afgelast.