De maatregelen blijven voor de podiumkunsten onveranderd. Voorstellingen blijven voorlopig in de virtuele ruimte. Vijf nieuwe livestream-tips voor deze week.

1. Framed van Conny Janssen Danst
Multimediale voorstelling over verschillende levens in de stad, met allemaal hun eigen ritmes, routines en gevoelens. Een grote rol is weggelegd voor een LED-scherm van 33 m2, waarvoor choreograaf Conny Janssen samenwerkte met decorontwerper Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta. De soundtrack combineert klassieke muziek met ruige stadsgeluiden.
Op 24 en 25 maart om 20:30 uur.
Kaarten (€ 10,00) verkrijgbaar via de website van de Stadsschouwburg Utrecht.

2. In and Out van Het Nationale Ballet
Twaalf dansers van de Junior Company dansen een choreografie van Hans van Manen. Centraal staan drie kasten, waar de dansers continu in verdwijnen en weer uit tevoorschijn komen. De voorstelling blijft één maand gratis beschikbaar. Bij de première is er vanaf 17.00 uur een voorprogramma. Balletdocent Ernst Meisner geeft een balletles aan de Junior Company en beantwoordt samen met de dansers vragen van kijkers.
Première op 25 maart om 17:30 uur.
Gratis toegankelijk via de website van de Nationale Opera & Ballet.

3. Oostpool Stream: Een antwoord op alle vragen van Laura van Dolron
Bijgestaan door acteur en schrijver Willem de Wolf (De Koe) en muzikanten Wilko Sterke en Frank van Kasteren (Circus Treurdier, Orde van de Dag) nodigt Laura van Dolron haar publiek uit een vraag op te schrijven, om uiteindelijk misschien een antwoord te vinden, dat alle vragen overstijgt. ‘De schurende vorm creëert een intrigerende microcosmos van de werkelijkheid: een plek waar we ondanks onze grote onderlinge verschillen toch samen vorm aan moeten geven’, schreef theaterrecencent Marijn Lems in 2018.
Op 26 maart om 20:15 uur.
Kaarten (€ 9,50) verkrijgbaar via de website van Toneelgroep Oostpool.

4. Great Catch van De Circuscoalitie
Drie-gangen-voorstelling, gemaakt door een nieuwe generatie Nederlandse circusartiesten. Júlia Campistany en muzikant José Villegas geven een humoristisch kijkje in het leven van een trapezeartiest. Liza van Brakel ontwikkelde haar eigen circusvorm ‘Jugglobatics’. De drie leden van TeaTime Company dagen elkaar uit met palen die hun eigen gang lijken te gaan.
Première op 27 maart om 20:30 uur, op 28 maart on demand.
Kaarten (€ 3,75 – 9,00) verkrijgbaar via de website van Korzo Studio X.

5. Nineties’ Lab met Ariah Lester
Nineties’ Lab onderzoekt online theater. Acht zaterdagavonden komen publiek en kunstenaars via videobel software samen in een digitaal theater en worden live performances getoond. Voor deze week is Ariah Lester uitgenodigd, een multidisciplinaire artiest uit Venezuela die met videomateriaal, grafische elementen, elektronische popmuziek, dans en tekst werkt. Voor zijn kunst werd hij met talrijke prijzen bekroond, zoals de Operadagen Festival Rotterdam Award in 2018 en de publieksprijs van het Radikal Jung Festival München in 2019.
Op 27 maart om 20:30 uur.
Kaarten (€ 7,50) verkrijgbaar via de website van Nineties Lab.

Foto: Great Catch, Gerrit Schreurs