Recensie

De Container Club
Borstlap Bel Bergman & De Kok
★★★☆☆ Toneel
30 juni 2018 - Parade, Rotterdam - Speellijst
Geestige debunking van David Attenborough
Door gepubliceerd 2 juli 2018

Het zal wel toeval zijn, maar als je wilt kun je een rode draad zien lopen door de Parade 2018: een verfrissend relativerende en politiek-incorrecte kijk op de verhouding tussen mens en Moeder Aarde. Wrijven De Worsten van Babel ons onder de neus dat mens en dier allebei doden, het kwartet Borstlap Bel Bergman & De Kok toont ons in De Container Club, eveneens op de Parade, de derde moordenaar in de natuur: de plant.

Maarten Bel speelt hem vanuit zo’n zwarte kuip waarin aannemers cement maken. Met de simpelste middelen: in iedere hand houdt hij een tak vast met een paar blaadjes eraan, en zijn prettig incorrect-spekkige lichaam is slordig matgroen geverfd. De begeleiding komt van niemand minder dan David Attenborough. We horen de mierzoete muziek en de geruststellende avunculaire stem die de handelsmerken vormen van de honderden natuurfilms van de stokoude BBC-coryfee.

Onnodig te zeggen dat Bel flink afbreuk doet aan Attenboroughs braafheid. Het zou flauw zijn te onthullen hoe. Ga zelf maar kijken. Plant is wel erg simpel, maar geestig genoeg. Het minivoorstellinkje, dat een kwartier duurt, smaakt krachtig naar de andere drie acts in De Container Club.

Foto: Ko de Kok

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

LET OP: op deze recensie rust auteursrecht. Voor geheel of gedeeltelijke overname, in welke vorm dan ook, is vooraf toestemming nodig van de uitgever.

Medewerkers

Gegevens uit de Theaterencyclopedie (beta)

Meer info over deze voorstelling op Theaterencyclopedie.nl

Elders

Nog geen andere recensies

Speellijst

De eerstvolgende drie speelbeurten van deze voorstelling:

Verwante artikelen

Tags

, , ,

  • Elders

    Nog geen andere recensies