Waar We Zijn. Een podcast waarin kunstenaars nieuw werk tonen. Werk dat nu, tijdens de sociale quarantaine gemaakt is. Waarin we de dialoog aangaan over waar we nu zijn. Wat gebeurt er met ons nu we niet meer samenkomen? Aflevering 4: revolutie

In de laatste aflevering van de podcastserie Waar We Zijn praten theatermaker Marte Boneschansker en artistiek coördinator van Het Huis Utrecht Milone Reigman over het thema ‘revolutie’. Want hoe zie je revolutie eigenlijk? Welke bewegingen zijn er nu gaande en hoe valt dit onder het thema revolutie? En heeft de realiteit op dit moment de podcast ingehaald? Milone gaat in gesprek met directeur van HKU Theater Caspar Nieuwenhuis, voormalig directeur van Veem Huis voor Performance Anne Breure en artistiek leider van Well Made Productions Samora Bergtop.

Nieuw werk 
Behalve het gesprek over ‘revolutie’, presenteren we ook deze aflevering nieuw werk. Zo is er een stille bijdrage van Edoardo Trionfera, hoor je een kort muziekwerk van multidisciplinaire maker Ariah Lester en audiowerk van muziektheatermakers en performers Sanna Elon Vrij en Robbert Klein van Club Gewalt.

Waarom een podcast?
Van de ene op de andere dag is het rad van opvoeren, produceren, onderzoeken en experimenteren binnen de podiumkunsten geheel tot stilstand gekomen. In Waar We Zijn onderzoeken we de impact van die stilstand. Vanuit verschillende thema’s schijnen we een licht op deze uitzonderlijke tijd. De productie van deze podcast ligt in handen van theatermaker Marte Boneschansker en artistiek coördinator Milone Reigman. Samen met Theaterkrant.nl brengen we nieuwe afleveringen van Waar We Zijn ten gehore.