Waar We Zijn is een podcast waarin kunstenaars nieuw werk tonen. Werk dat nu, tijdens de sociale quarantaine gemaakt is. Waarin we de dialoog aangaan over waar we nu zijn. Wat gebeurt er nu we niet meer samenkomen?

Van de ene op de andere dag is het rad van opvoeren, produceren, onderzoeken en resideren binnen de podiumkunsten geheel tot stilstand gekomen. In Waar We Zijn onderzoeken we de impact van die stilstand. Vanuit verschillende thema’s schijnen we licht op deze uitzonderlijke tijd.

Waar We Zijn is een podcast geproduceerd door theatermaker en audiokunstenaar Marte Boneschansker en Milone Reigman, artistiek coördinator van Het Huis Utrecht. We brengen een podcast met nieuw werk en nieuwe gesprekken ten gehore. Te beluisteren via de website van Het Huis Utrecht, spotify, Itunes en theaterkrant.nl.

Aflevering 1: Gemeenschap

In iedere aflevering staat een ander thema centraal. De eerste aflevering gaat over gemeenschap. Je luistert naar spoken word artiest Sjaan Flikweert. Marte Boneschansker spreekt theatermaker Lotte van den Berg, componist Merlijn Twaalfhoven, beeldend kunstenaar Jonas Staal en theaterdocent/theatermaker Hanna Timmers, en je hoort het werk van kleinkunstenaar Koos Buster. Dirk Vis schreef voor deze aflevering een hoorspel waarin twee individuen nabijheid zoeken vanuit hun eigen quarantaine. Regie en edit van het hoorspel: Vincent Brons. Stemacteurs: Anna Nijenhuis, Tim Schmidt en Vincent Brons.