Het Theaterfestival in Vlaanderen heeft vijf jonge podiumkunstenaars geselecteerd voor Circuit X, een platform dat een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans geeft hun werk in heel Vlaanderen te tonen.

De jury koos voor A reason to talk van Sachli Gholamalizad (kunstZ), die afgelopen jaar op Theater aan Zee in Oostende de Circuit X-prijs won. Ook geselecteerd zijn To Break – The Window of Opportunity van Robbert&Frank/Frank&Robbert (CAMPO), Het Weiss-effect van Hof van Eede, A Piece of Time van Nick Steur (Stichting SoAP) en The Lover van Bára Sigfúsdóttir (Curtain Call Productions).

Dit jaar bestond de jury van Circuit X uit een afvaardiging van vier mensen uit de tienkoppige jury van Het Vlaams Theaterfestival: Wouter Hillaert (redacteur en recensent), Liv Laveyne (programmeur en recensent), Els Van Steenberghe (recensent) en Evelyne Coussens (recensent), aangevuld vanuit Nederland met Marijn Lems, programmeur van de Brakke Grond in Amsterdam.

De geselecteerde voorstellingen worden getoond tijdens Het Theaterfestival in Brussel van 3 tot en met 13 september 2015 en gaan daarna op tournee door Vlaanderen en langs enkele Nederlandse theaters en festivals.

Foto: A Piece of Time – Nick Steur