Chantal Janzen richt de &C Talent Foundation op om beginnend talent in de kunst- en cultuursector een helpende hand te bieden. De &C Talent Foundation is een online-platform waar jonge makers in verbinding kunnen komen met andere beginnende makers, bedrijven of liefhebbers. Op deze manier krijgt jong creatief talent een ruimte binnen haar multimediale platform &C.

De foundation wil materiële en immateriële steun bieden aan talent wat het naar inzicht van de stichting verdient om gezien te worden. Dit doen zij door de makers te ‘matchen’ aan partners die hen een stap in de goede richting kunnen helpen. Op het platform kunnen de makers een profiel aanmaken om meer zichtbaarheid te verwerven. Mensen die op zoek zijn naar talent kunnen deze profielen door de ‘Tinder’-methode naar links en naar rechts swipen om aan de beginnende makers gematcht te worden.

Ook ondersteunt de stichting in samenwerking met de Bankgiroloterij beginnende makers door hen activiteiten of zaken aan te bieden waarmee zij meer zichtbaarheid kunnen verwerven. Zo kreeg zangeres Easy May een cheque voor een optreden in Carré tijdens de Bankgiroloterij Nieuwjaarsconcerten en kreeg dj Iris van der Laan een cheque voor een professionele fotoshoot. Ten slotte hebben verschillende professionals, waaronder toneelspeler Jeroen Spitzenberger en balletdanseres Igone de Jongh zich aangesloten als ambassadeur van de stichting om makers te ondersteunen met hun kennis en netwerk.

Het platform werd gisteren samen met de &C talent pop-up shop gelanceerd tijdens een evenement op Amsterdam Centraal. Daar traden zes beginnende makers op die aan elkaar gematcht waren, waaronder het dansgezelschap Man||Co met mode-ontwerper Sabine Staartjes.

Foto: Amy van Leiden