Twee producties van Het Veem Theater hebben een Stuttgarter Tanz- und Theaterpreis 2013 gewonnen. De voorstelling Gerro, Minos and Him van Aloun Marchal, Simon Tanguy en Roger Sala Reyner ontving de hoofdprijs van zesduizend euro in de categorie Dans. De productie A talk van Jolika Sudermann en Alma Söderberg won zowel de publieksprijs (drieduizend euro) als de prijs voor buitengewoon artistieke uitvoering (tweeduizend euro).

Het Veem Theater is een internationaal coproductieplatform voor hedendaagse podiumkunsten, gevestigd in Amsterdam. A talk ging in 2011 in première en Gerro, Minos and Him in 2012. Beide voorstellingen zijn gecoproduceerd met Zeitraumexit Mannheim, die als lokale partner deze producties voor de prijs kon nomineren.

De Stuttgarter Tanz- und Theaterprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door Theaterhaus Stuttgart, in samenwerking met de Nationale Vereniging Vrije Theaters van Baden-Württemberg (LAFT) en de afdeling Cultuur van de gemeente Stuttgart. In de jury zaten onder anderen Marcus Dross (Mousonturm Frankfurt), Philipp Possmann (Rimini Protokoll) en Karin Kirchhoff (Theater Heilbronn).

(Gerro, Minos and Him – Het Veem Theater)