Choreografen Alida Dors, Jan Martens en Liat Waysbort zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2012. Deze jaarlijkse en landelijke prijs van  12.000 euro wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Maastricht en heeft als doel het ondersteunen van choreografietalent.

De genomineerden zijn op basis van voordrachten uit het veld gekozen door de programmaredactie van de Nederlandse Dansdagen. Alida Dors is genomineerd mede vanwege de referenties naar het urban dansidioom dat steeds bron vormt voor haar dansonderzoek. Jan Martens dankt zijn nominatie aan zijn veelzijdigheid. Hij maakt intrigerende werken die een breed publiek weten te boeien. Liat Waysbort maakte de eerste jaren van haar loopbaan integer en intiem werk, waarin fysiek onderzoek centraal stond. De afgelopen periode werd haar werk extroverter en veroverde zij een gestaag groeiend publiek.

In september presenteren de genomineerden hun plannen voor een nieuw werk aan een commissie. Tijdens de vijftiende editie van de Nederlandse Dansdagen op 5, 6 en 7 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.