Deze maand zijn er twee nieuwe theaterpodcasts uitgebracht. Het Amsterdamse Theater RAST lanceerde een podcastserie over inclusiviteit in het theater en het Vlaamse kunstkritiekcollectief De Zendelingen presenteerde ‘De Theaterether’.

Onder de naam ‘RAST Exclusief” gaat Volkan Duvan in een tiendelige podcast-serie op zoek naar de stand van zaken op het gebied van inclusiviteit in de theatersector. Waar is de oudere generatie tegenaan gelopen en wat is de visie van de nieuwe generatie? Iedere derde dinsdag van de maand zal er een nieuwe aflevering online komen. In de eerste is de artistiek leider van RAST, Saban Ol, te gast. Luister de eerste aflevering hier.

De Theaterether is de eerste Vlaamse theaterpodcast Hierin gaan vier jonge theaterfanaten van De Zendelingen in gesprek over twee theaterproducties. Het doel is ‘geen verzuurde meningen of droge analyse te geven, maar een fris gesprek te voeren over waarom je een voorstelling wel of niet moet zien’. Ze beloven ook een kijkje achter de schermen in de theaterwereld. Zo gaan ze in gesprek met mensen die de voorstelling mogelijk maken, van de caissière tot de theatermakers. De Theaterether wordt een maandelijkse podcast. De eerste aflevering kan je hier beluisteren.

Tekeningen Matthias en Xandry van De Zendelingen: Koen Aelterman