Theaterproducent Bastiaan Ragas lanceert op 25 februari What the Eve, een website en gratis app met een compleet overzicht van het uitgaansaanbod op vijfhonderd podia in de Randstad. De uitgaansagenda is volledig geautomatiseerd dankzij zelf ontwikkelde software en daarmee altijd actueel. Ook biedt What the Eve de mogelijkheid om meteen kaarten te bestellen.

In september verwacht What the Eve alle podia in Nederland aan te sluiten. De uitgaansbranche heeft volgens mede-investeerder Bastiaan Ragas een frisse wind nodig. Hij ziet dat organisaties veelal langs elkaar heen werken en hij verwacht dat samenwerking een positieve impuls aan de podiumkunstensector kan geven. Met een totaaloverzicht van al het aanbod kan What the Eve daar volgens hem aan bijdragen.

In 2014 nam het aantal evenementen ten opzichte van 2013 met ruim twee procent toe, maar ook daalde het aantal bezoekers met bijna twee procent. Zowel het aantal bezoekers als het aantal voorstellingen bevond zich in 2014 op een van de laagste niveaus sinds 2005, bleek in december 2015 uit cijfers van het CBS.

What the Eve is niet het eerste initiatief dat voorziet in een uitgaansagenda, maar is wel als eerste geautomatiseerd en daardoor volledig up-to-date. Ook 1eRang.nl en de website en app Applaus, die tijdens het BankGiroLoterij Theaterweekend in januari werd gelanceerd, biedt een uitgaansagenda. De app 2Days toont het uitgaansaanbod voor vandaag, morgen en het aankomende weekend, vooralsnog alleen Amsterdam.