Theater Rast-oprichter Gert de Boer overleden


20 april 2016

Gert de Boer, oprichter en zakelijk leider van Theater Rast, is op 18 april op zestigjarige leeftijd overleden.

De Boer startte samen met Șaban Ol en Celil Toksöz in 2000 de interculturele theatergroep Rast in Amsterdam, die uitgroeide tot het huisgezelschap van Podium Mozaïek. Met Rast maakte De Boer voorstellingen voor een cultureel divers publiek, waaronder de laatste jaren George & Eran lossen wereldvrede op (I en II), Who’s Afraid of Romeo and Julia en De vlucht van de granaatappel.

Eran Ben Michaël, een van acteurs met wie De Boer langdurig werkte, noemt hem ‘een rots waarop iedereen kon steunen’. ‘Hij was de hardstwerkende zakelijk leider die ik ooit heb meegemaakt. Hij was heel erg begaan, het was echt zijn club. Hij vond het belangrijk dat jij je er als acteur thuis voelde en liet je heel gul meedenken over het verloop van het project. Je werd dan even opgenomen in zijn familie.’

Na het afronden van zijn studie geschiedenis aan de VU in Amsterdam begon De Boer in 1982 als cultuurmedewerker bij het Komitee Zuidelijk Afrika. Vervolgens was hij tien jaar lang programmeur wereldmuziek van het interculturele theater Rasa in Utrecht, waarna hij Theater Rast oprichtte.

1 Reactie op "Theater Rast-oprichter Gert de Boer overleden"

 1. Ivo ten Hagen schreef:

  Geachte Familie de Boer.
  Mijn oprechte condoleances voor het verlies van zo’n open, vrolijke en geëngageerde man die hier niet meer mag zijn.
  Met veel respect denk ik aan de tijd dat hij de verbinding was zonder vooroordeel en onderscheid tussen cultuur en mensen. Gert was en is een kerel die bruggen kon slaan met zijn humor en open hart.
  Ik wens u alle en de kinderen sterkte toe. Met respect aan wat Gert heeft over- en nagedragen.
  Gert was oprecht en bijzonder, om trots op te zijn!
  Ivo

Reageer

Uw E-mail adres zal niet gepubliceerd worden.