Het oktober van Theatermaker gaat over 2021: de toekomst van de kunstpolitiek. De subsidies voor de komende vier jaar liggen vast, nu al begint het nadenken over het bestel in de periode daarna. Theatermaker vraagt zich af: welk beleid hebben kunstenaars nodig?

Dilemma’s
Robbert van Heuven en Simon van den Berg beschrijven de knelpunten van het huidige systeem en formuleren vijf dilemma’s waartoe zowel kunstenaars als beleidsmakers zich moeten verhouden.

Ideeën
Sarah Moeremans, Lotte van den Berg, Alexander Nieuwenhuis, Zarah Bracht, Caspar Nieuwenhuis, Matthias de Koning en Rainer Hofmann geven hun ideeën en statements over de toekomst van de kunstpolitiek.

Scenografie
In Schwalbe speelt een tijd, De radicalisering van Sadettin K. en Van Waveren worden oude decors hergebruikt. Waarom doen de makers dat, en wat levert het op. Liesje Knobel schreef een beschouwing.

LeineRoebana
Het dansgezelschap bestaat 25 jaar, maar ziet zich geconfronteerd met een negatief subsidiebesluit van het Fonds Podiumkunsten. Jacq. Algra volgde de groep vanaf het vroegste werk.

En verder:
Interviews: Thibaud Delpeut en Eric de Vroedt
Nieuwe rubriek: Recent toneelverleden door Loek Zonneveld
Columns van Willem de Wolf, Hannah van Wieringen en Daan Windhorst en een in memoriam voor Annet Nieuwenhuijzen.

Lees Theatermaker online of Download Theatermaker (alleen voor abonnees), koop hem los, of neem een abonnement!