Vandaag is het nieuwe nummer van vakblad Theatermaker verschenen. Hierin gaat een aantal artikelen over de zoektocht van choreografen naar een plek voor hun kunst in de openbare ruimte. Hoe doe je dat en vooral: waarom?

Wendy Lubberding leidde daar een rondetafelgesprek over met Anja Reinhardt, Yuri Bongers, Katja Heitmann, Sander van der Schaaf, Heleen Volman, Ulrika Kinn-Svensson en Anne-Marije van den Bersselaar. Ingrid de Rond bespreekt Siri Loves Me van Katja Heitmann, Ciska Hoet interviewt Benjamin Vandewalle over zijn ‘wandelperformance’ Walking the Line en Moos van den Broek sprak met choreograaf Sara Wookey.

Verder reageren Fenneke Wekker en Hans van Maanen op het sectoradvies Theater dat de Raad voor Cultuur onlangs presenteerde. Annet Veenstra sprak met toneelschrijver Lot Vekemans over haar nieuwe stuk Niemand wacht op je, de monoloog voor José Kuijpers die de raadszalen van Nederland afreist. Constant Meijers interviewde Peter Van den Eede en Damiaan De Schrijver over de totstandkoming van hun succesvoorstelling My Dinner with André, die na bijna twintig jaar over twee weken opnieuw in Nederland te zien is.

Daarnaast zijn er onder meer artikelen van Sanne Thierens over het succes van Hamilton en vertelt aanstaand artistiek directeur opera Jan Vandenhouwe over zijn plannen bij Opera Ballet Vlaanderen.

Theatermaker is vanaf nu voor iedereen online beschikbaar. Niet-abonnees kunnen alle artikelen lezen na betaling met hun Blendle-account. Voor abonnees blijven de stukken natuurlijk gratis beschikbaar. Abonnee en nog geen inlogcode? Mail naar info@theatermaker.nl.