Tamara Griffioen wordt per 1 september 2024 de nieuwe artistiek leider Theater Ins Blau. De huidige zakelijk leider, Mirjam Hensgens, wordt dan directeur-bestuurder van het theater in Leiden. Huidig directeur en oprichter Kees van Leeuwen neemt aan het eind van dit seizoen afscheid.

Als artistiek leider wordt Griffioen bij Ins Blau verantwoordelijk voor de programmering van het theater en voor het uitnodigen en begeleiden van makers in het productiehuis.

Griffioen werkte als cultuurcoach bij Westland Cultuurweb en is artistiek leider van Delft Fringe Festival, waar ze aan verbonden blijft. Volgens Theater Ins Blau is ze ‘met haar achtergrond en ervaring de ideale kandidaat om de lijn die Kees van Leeuwen heeft opgezet met jonge, vernieuwende makers en voorstellingen die actuele onderwerpen bevragen, met een nieuwe blik voort te zetten.’

Griffioen laat weten er ontzettend naar uit te kijken om verder te bouwen aan Ins Blau. ‘Ik bewonder wat Kees van Leeuwen heeft opgebouwd en mogelijk gemaakt voor de stad en de theatersector, en ik heb er zin in om bij het bruisende Ins Blau te mogen beginnen’.

Foto: Justin Manders