Loulou Sjerps is sinds 1 januari de nieuwe artistiek leider van CC Amstel in Amsterdam. Bij het ‘cultureel clubhuis’ van de Pijp is ze verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de artistieke visie, de programmering en de producties. 

Loulou Sjerps (1989) begon in 2015 als productieleider bij theater Ostade A’dam en groeide daar door tot programmamaker. Tijdens de transitie van Ostade A’dam naar CC Amstel stond ze als conceptontwikkelaar aan de wieg van productiehuis Podiumland, waar ze de rol van artistiek coördinator vervulde. Sinds januari 2021 is ze artistiek leider van het hele huis.

In 2014 rondde Sjerps de Masters Interdisciplinary Performance Art en International Performance Research af. Sindsdien werkt ze in de culturele sector aan creatieve projecten die vaak niet alleen reageren op de samenleving, maar ook een positieve impact beogen. Bij CC Amstel werkte ze samen met onder anderen  Bouman&Henkel, Rikkert van Huisstede en Hanna Timmers.

CC Amstel positioneert zich als het ‘cultureel clubhuis’ van de Amsterdamse Pijp. Het podium richt zich in eerste instantie op de directe omgeving met participatieve kunst en maatschappelijk geëngageerde programma. Daarbij strijdt het in de sector voor de erkenning van sociaal-artistiek werk als professionele kunstdiscipline. ‘Bij CC Amstel zien we theater als doorgeefluik’, laat Sjerps weten. ‘Mensen die elkaar niet snel tegenkomen krijgen zo inzicht in elkaars verhaal en perspectief. Daar wordt de stad leuker van!’ De komende jaren wil Sjerps zich onder meer richten op meer inhoudelijke afstemming tussen de theaterprogrammering en de eigen producties.

Foto: Miriam van Beurden