Stage Entertainment heeft samen met investeringsmaatschappij Rockspring twee klassieke theaters in het centrum van Madrid gekocht. Voor 58 miljoen euro bemachtigde de theaterproducent op de Gran Via het Teatro Coliseum uit 1932 (1440 stoelen) en het Teatro Lope de Vega uit 1946 (1456 stoelen).

In de theaters presenteert Stage Entertainment España al sinds 1999 internationale musicals in een Spaanse vertaling met een Spaanse cast, zoals The Phantom of the Opera (El Fantasma de la Opera), Jesus Christ Superstar (Jesuchristo Superstar) en Les Misérables (Los Miserabelen).

Vijf jaar geleden ging The Lion King (El Rey León) in het Lope de Vega in premiere. De productie is daar sindsdien iedere voorstelling uitverkocht en vestigde daarmee het record van meest succesvolle musical ooit in de Spaanse markt.

Oprichter van Stage Entertainment Joop van den Ende is verheugd met de aankoop. ‘Voor mij is een theater zoveel meer dan gewoon een podium en een prachtige show. Het is een thuis waar we onze bezoekers verwelkomen en elk detail verzorgen om een perfecte avond uit te verzekeren.’