Albert Verlinde stopt per 1 december bij Stage Entertainment. Sinds januari 2015 geeft hij leiding aan de Nederlandse tak van de theaterproducent. Stage Entertainment is nog op zoek naar een opvolger. 

In 2015 ging Verlindes bedrijf Albert Verlinde Entertainment samen met de Nederlandse organisatie van Stage Entertainment. Onder leiding van Verlinde presenteerde het bedrijf internationale producties als The Lion King, MAMMA MIA! en TINA – De Tina Turner Musical aan het Nederlandse publiek. Daarnaast kwamen er eigen versies van onder meer The Bodyguard, Was getekend, Annie M.G. Schmidt, Fiddler on the Roof en Lazarus.

Met zijn vertrek wil Verlinde graag ‘ruimte voor zichzelf creëren om verder vorm te kunnen geven aan nieuwe uitdagingen in zijn werkzame leven’. Nu de programmering tot eind 2022 rond is, voelt dit voor hem als een logisch moment om het stokje over te dragen aan een opvolger. ‘Ik kan met een gerust hart weg.’ Hij wil zich wel graag blijven inzetten voor het theater, onder meer als voorzitter van het Nationaal Theater Fonds en het Nationaal Theater Weekend.