Stage Entertainment, het internationale mediabedrijf opgericht door Joop van den Ende, moet reorganiseren. De nieuwe eigenaar CVC Capital, die in juni zestig procent van de aandelen in handen kreeg, vereist dat het bedrijf efficiënter wordt ingericht. Aanleiding is een verlies van 19 miljoen euro over het afgelopen boekjaar (juli 2014-juli 2015). Het jaar daarvoor maakte het bedrijf nog 12 miljoen winst. Wereldwijd kan dit tot het schrappen van 250 banen leiden. 

Internationaal consultancybureau Alvarez & Marsal, de voormalig werkgever van Stage Entertainment CEO Jort Spee, heeft in opdracht van CVC het bedrijf doorgelicht en doet in een onderzoeksrapport aanbevelingen voor reorganisatie. Volgens Maarten van Nispen, communicatiedirecteur van Stage Entertainment, bevindt het onderzoek zich in de afrondende fase. Het rapport wordt door de Raad van Bestuur besproken en binnen twee á drie weken verwacht Van Nispen duidelijkheid te kunnen geven. ‘Het is nog een intern proces’, benadrukt hij, ‘wat nu al naar buiten is gekomen is enkel speculatie.’

Stage Entertainment kent wereldwijd negen afdelingen: Stage Entertainment Nederland (een fusie van Joop van den Ende Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment, geleid door Albert Verlinde), Frankrijk, Duitsland, Engeland, Rusland, Amerika, Italië en Spanje en Stage Entertainment Touring Productions (dat is voortgekomen uit de rondreizende show Holiday on Ice).

Verlinde liet op 12 januari in het tv-programma RTL Boulevard weten dat het met de Nederlandse tak ‘heel goed’ gaat: ‘We hebben dit seizoen al 600 duizend kaarten verkocht. Dan kun je niet echt van een crisis spreken.’ In Nederland zullen er naar verwachting slechts enkele banen verdwijnen. De grotere klap zal in het buitenland vallen, waar bezoekersaantallen in bijvoorbeeld Engeland tegenvallen. Wereldwijd werken er drieduizend mensen bij Stage Entertainment.