De Nederlandse sopraan Deirdre Angenent (1984) heeft op 22 augustus in Boekarest (Roemenië) de eerste prijs gewonnen op de Grand Prix de l’Opéra, een competitie van de Nationale Opera Boekarest (Opera Națională București). De prijs bestaat uit zesduizend euro. Ook won ze een contract bij het AaltoMusiktheater Essen in Duitsland.

Tijdens de competitie zong ze de aria’s Der Männer Sippe van Sieglinde uit Die Walküre van Richard Wagner en Voi Io Sapete van Santuzza uit Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni. Angenent bezit al op jonge leeftijd een dramatische stem voor het zwaardere repertoire van onder anderen Wagner, Strauss en Verdi, waar jonge sopranen doorgaans repertoire van Bach of Mozart zingen.

Angenent is opgeleid aan het Conservatorium in Arnhem en aan de Dutch National Opera Academy. Op 28 en 29 augustus is ze te horen in de Negende Symfonie van Beethoven in Antwerpen, met de Filharmonie onder leiding van Jan Willem de Vriend. In Nederland is ze te zien bij Opera Trionfo in november en december, in de rol van Ismène in Antigona van Tommaso Traetta, onder muzikale leiding van Kenneth Montgomery en geregisseerd door Floris Visser.

Foto: Deirdre Angenent tijdens de prijsuitreiking op 22 augustus 2015