Schouwburgdirecteur Stef Avezaat is benoemd als lid van de Raad voor Cultuur. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van demissionair minister Van Engelshoven van OCW. De functie gaat in op 1 mei voor een periode van vier jaar.

De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de regering en het parlement op het gebied van kunst, cultuur en media. De raad adviseert, zowel gevraagd als ongevraagd, over beleidskwesties en subsidieaanvragen. Meestal brengt de raad advies uit op verzoek van de minister van OCW.

Stef Avezaat is sinds 2003 directeur van Schouwburg De Lawei te Drachten. Tot 2019 was hij daarnaast voorzitter van de Noordelijke Schouwburg Directies. Momenteel is hij lid van ‘Inspiraad’ van Stichting Toerisme Regiomarketing Zuidoost Friesland en mede-oprichter Jeugdfonds Cultuur Friesland, dat is overgegaan in het Fries Jeugdfonds Sport & Cultuur, waarvan hij tot voor kort bestuurslid was. Tussen 2017 en 2019 was hij lid van de commissie Sectoradvies Dans van de Raad voor Cultuur. Hij studeerde Sociale Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam.

Naast Avezaat, is ook Ellen Schindler net benoemd tot lid. Sinds 2018 is ze partner/CEO van De Zwarte Hond, een internationaal ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw en strategie. Schindler zat eerder in verschillende commissies van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, en momenteel is zij bestuurslid van Conny Janssen Danst. In 2016 was zijn lid van de Commissie Actie-agenda Architectuur en Ruimtelijk Ontwerp bij de Raad voor Cultuur.

 Foto: Omrop Fryslân