René Geerlings is benoemd tot artistiek leider van jeugdtheatergezelschap BonteHond in Almere. Hij volgt Noël Fischer op, die sinds 1 januari 2013 is overgestapt naar NT Jong in Den Haag. Geerlings zal samen met zakelijk leider Roeland Dekkers de directie van het gezelschap vormen.

Zijn eerste voorstelling bij BonteHond gaat in januari 2014 in première. Geerlings wil in zijn nieuwe functie fysieke en dynamische voorstellingen maken die stripachtig, afwijkend, humoristisch en beeldend zijn, maar die de serieuze thema’s niet schuwen. ‘Ik wil de kracht van verbeelding laten zien en troost bieden,’ kondigt hij aan.

Geerlings (1974) studeerde in 1999 af aan de mimeopleiding van de Theaterschool in Amsterdam. Sindsdien speelde hij onder andere in voorstellingen van Jetse Batelaan bij Tg. Max, waar hij voor zijn rol in Toneel in 2010 werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. Afgelopen jaar won hij met Job Raaijmakers voor Aap en beer bij STIP Producties de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende productie. Behalve acteren regisseerde hij ook, onder andere bij Boogaerdt van der Schoot (Dolly in 2003 en Rok in 2007), DOX (How to change your life in 30 minutes in 2004 en Pracht und prunk in 2006) en Tg Max (Yvon in 2009, Hoera een zoon in 2010 en Gezocht: konijn in 2011).

(René Geerlings (l) in Aap en Beer –  STIP Producties, foto: Jan Reinier van der Vliet)