Per 1 januari 2021 wordt René Geerlings artistiek directeur van Maas theater en dans in Rotterdam. Geerlings neemt de functie over van oprichter Moniek Merkx. Zij blijft verbonden aan Maas als vaste maker, maar wil ook buiten het jeugdgezelschap projecten aannemen.

Sinds 2013 is René Geerlings artistiek leider bij BonteHond in Almere. Zijn eerste peutervoorstelling bij het gezelschap, AaiPet, werd beloond met een Zilveren Krekel. Voor 2020 staat zijn eerste grote zaal-productie gepland: Het juffenballet, die BonteHond en Maas samen zullen produceren.

Na Kunstenplanperiodes 2013-2016 en 2017-2020 geeft Merkx per 1 januari 2021 het artistiek directeurschap van Maas over aan Geerlings. Hij is volgens haar de gedroomde opvolger. ‘Hij heeft bij BonteHond bewezen een eigen, uitgesproken smaak te hebben. Met zijn kinderhart op de juiste plaats is hij spectaculair wendbaar, grappig en ontroerend. Zijn fysieke en beeldende stijl sluit goed aan bij Maas en Rotterdam.’

Het bestuur van BonteHond zal in de loop van 2019 een nieuwe artistiek leider benoemen. Geerlings laat weten zich tot 2021  nog ‘voor de volle 100%’ in te zetten als artistiek leider van BonteHond.

Foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2