Na 35 jaar vertrekt oprichter en directeur Rebecca van Leeuwen bij Rabarber. Onder haar leiding groeide de jeugdtheaterschool uit tot een begrip in Den Haag en een van de grootste (jeugd)theaterscholen in Nederland. 

Van Leeuwen wist Rabarber uit bouwen tot een belangrijke springplank voor professioneel theatertalent en een onmisbare plek voor jeugdtheater en amateurkunst in Den Haag. Naast directeur was Van Leeuwen al die jaren ook regisseur en docent op de opleiding. Volgens voorzitter Raad van Toezicht, Michiel Hes, heeft Van Leeuwen de afgelopen 35 jaar ‘met toewijding, creativiteit, speelsheid en scherp oog voor talent generatie op generatie de liefde voor toneel en spel bijgebracht’.

Van Leeuwen schrijft met trots terug te kijken op ’35 mooie, ontroerende en vooral inspirerende jaren, waarbinnen kinderen en jongvolwassenen voor het eerst een volwaardige stem kregen in het theaterlandschap, jonge net afgestudeerde theatermakers een plek vonden om zich te kunnen ontwikkelen en aanstormend talent de eerste stappen zette op een professioneel podium op weg naar een toekomst vol beloften’. Ze geeft hen het advies ‘altijd te blijven dromen met je ogen open en te geloven in de kracht en magie van het theater’.

Voor haar inzet in de kunstwereld werd Van Leeuwen in 2009 beloond met de Victorine Heftingprijs, een prijs met als doel het vrouwelijk talent op het gebied van kunsten te stimuleren. Tijdens het 25 jarig jubileum van Rabarber, 16 mei 2011, werd van Leeuwen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Naussau. In 2017 ontving ze de juryprijs van de Haagse Piket-kunstprijzen.

Vanaf vandaag wordt de functie Van Leeuwen tijdelijk waargenomen door zakelijk leider Ellen van der Sar, tot er een nieuw artistiek leider is gevonden. Door de coronacrisis komt er geen afscheidsfeest, maar iedereen kan een bericht voor haar achterlaten in een digitaal afscheidsboek.