De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft bekendgemaakt dat Martin van Ginkel per 1 januari zal vertrekken als directeur. Van Ginkel volgde in september 2011 Hans Onno van den Berg op, die daarvoor elf jaar het bewind voerde bij de VSCD.

Van Ginkel trad in 2011 aan als directeur van de VSCD met het vooruitzicht de ledenvereniging verder te kunnen uitbreiden, maar door de economische ontwikkeling in de cultuursector is dit streven onhaalbaar gebleken. De bedrijfseconomische omstandigheden van de VSCD zijn zodanig aan verandering onderhevig, dat de vereniging een andere invulling moet geven aan haar personele organisatie.

De VSCD zal zich de komende tijd gaan heroriënteren en haar functie binnen de sector herzien. De nieuwe organisatie van de VSCD betekent een verschuiving van het takenpakket binnen de vereniging, van een dienstverleningsfunctie naar een netwerkfunctie. Hierdoor komt Van Ginkels aanvankelijke opdracht te vervallen.

In maart 2013 is Van Ginkel door een burn out met ziekteverlof gegaan, anderhalf jaar na zijn aantreden als directeur van de VSCD. Zijn bestuursfunctie is toen tijdelijk overgenomen door Leo Pot en Jeltsje In der Rieden. Het is nog niet bekend wie in 2014 de nieuwe directeur van de VSCD zal worden.