Artistiek directeur Dennis Meyer verlaat in 2013 Het Lab Utrecht. Nadat hij met veel enthousiasme Het Lab heeft opgezet en 12,5 jaar heeft geleid als artistiek directeur, zal hij zijn ervaring binnen het jeugdtheater en met jonge makers elders inzetten. Hij zal dit jaar al werkzaamheden buiten Het Lab vervullen, om uiteindelijk een nieuwe werkkring op te bouwen als dramaturg, projectleider/manager en publicist.

Het werk van Het Lab Utrecht wordt in de toekomst uitgevoerd door een kleine, flexibele organisatie, op tijdelijke basis aangevuld met artistieke en productionele medewerkers. De algemene leiding komt in handen van Hans Blik, voorheen zakelijk directeur van Het Lab, terwijl de artistieke lijnen zullen worden uitgezet door Moos van den Broek.

Samenwerking wordt verder uitgebouwd met Utrechtse partners bij wie innovatie en talentontwikkeling tevens een belangrijke rol spelen, zoals Huis aan de Werf, de HKU, Tweetakt, Festival aan de Werf en de Utrechtse jeugdtheater- en dansgezelschappen. Enkele Utrechtse basis- en middelbare scholen die creatief partner zijn van Het Lab, zijn een onmisbare schakel in de ontwikkeling van het publieke draagvlak.

Het Lab heeft een sterk internationaal netwerk, waarvan het nieuw opgezette netwerk Fresh Tracks Europe een belangrijk onderdeel vormt. Binnen dit netwerk, waar Het Lab initiatiefnemer van is, zijn producerende instellingen en festivals uit heel Europa verbonden om jonge choreografen te ondersteunen en de jeugddans te ontwikkelen. De ontmoetingen en presentaties van dit netwerk worden mede financieel ondersteund door de Europese Commissie.