De PSV-musical Geheimen van De Herdgang gaat niet door. De Eindhovense theaterproducent Het Nieuwe Theater liet gisteren aan de club weten dat de productiekosten te hoog uitvallen. Zestig procent van de begroting is niet gedekt. Dat risico vinden ze te groot.

Het spektakel zou begin september in het Philips Stadion worden opgevoerd, in regie van acteur en PSV-fan Frank Lammers. Lucas de Waard schreef het script aan de hand van interviews met PSV-prominenten, waaronder voetballers Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij en de kinderen van voormalig uitbater van de Herdgang Harrie van Kemenade. De Waard wilde Van Kemenade en voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij als hoofdpersonages opvoeren.

Dat de voorstelling nu niet doorgaat, noemt algemeen directeur van PSV, Toon Gebrands, ‘een zeer onaangename verrassing’. Hij vindt het ‘erg pijnlijk, zeker ook voor Harry van Raaij en de familie Van Kemenade’, laat hij vandaag op de clubsite weten.

Volgens PSV valt de club zelf niets te verwijten. ‘We kunnen niet anders dan concluderen dat de producenten hun zaken niet goed op orde hebben gehad’, aldus Gerbrands. De club stelde het stadion gratis ter beschikking en leverde op organisatorisch gebied hand- en spandiensten. De club en de supportersvereniging stonden ook garant voor een gedeelte van de kosten.

Degenen die reeds een kaartje hebben gekocht krijgen hun geld terug. Indien de bestelling online is geplaatst via www.psv.nl/tickets.

Foto: Corné van der Stelt