Acteur, regisseur en PSV-supporter Frank Lammers gaat een musical over voetbalclub PSV regisseren. De Geheimen van De Herdgang is opgebouwd rondom anekdotes voor en achter de schermen van PSV-trainingscomplex ‘De Herdgang’. De musical speelt op 1 en 2 september 2017 in het voetbalstadion van PSV.

Lucas de Waard schrijft het script aan de hand van interviews met PSV-prominenten, waaronder voetballers Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij en de kinderen van voormalig uitbater van de Herdgang en clubicoon Harrie van Kemenade. De Waard voert Harrie van Kemenade en voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij op als hoofdpersonages. De musical wordt daadwerkelijk een musical met live muziek ‘bekend uit de clubcultuur van PSV’.

Frank Lammers kijkt ernaar uit om De Geheimen van de Herdgang te regisseren. ‘Ik heb gezegd dat ik graag dingen doe waarvan ik niet weet of ik ze kan. Maar ik weet nu dat regisseren mij ligt en heel belangrijk, mijn hart gaat sneller kloppen van PSV. Ik ben een echte fan en om dit eerbetoon op te mogen voeren in het Philips Stadion met de spectaculaire LED-verlichting als decor is een droom die uitkomt.’

De Eindhovense theaterproducent Het Nieuwe Theater produceert de musical, in samenwerking met PSV, Supportersvereniging PSV en cultureel investeringsfonds Brabant C.

Foto: Corné van der Stelt