Meerdere theaters openen woensdag als ‘kap-, pedicure- of massagesalon’. Publiek kan van optredens genieten tijdens een knipbeurt op afspraak. Met de actie willen initiatiefnemers Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge duidelijk maken dat het water hen aan de lippen staat, ‘door het ontbreken van een heldere visie en het gebrek aan perspectief’.

Onder meer De Kleine Komedie in Amsterdam, Orpheus in Apeldoorn, het Parktheater Eindhoven, Walhalla in Rotterdam en het Rensentheater in Emme openen woensdag hun deuren. Het idee komt van Ebbinge die woensdag in De Kleine Komedie optredens van onder anderen Jochem Myjer, Henry van Loon en Diederik Ebbinge tijdens knipbeurten organiseert. ‘Zo kunnen ze toch hun vak uitoefenen binnen de toegestane maatregelen en kunnen wij de cabaretiers die normaliter op ons podium te zien zijn de ruimte geven om deze belangrijke boodschap uit te dragen’, schrijft het theater op zijn website.

Wallis de Vries roept andere theaters en artiesten op om ook mee te doen aan de ludieke actie. Via instagram (@kapsalontheater) worden ze aan elkaar gekoppeld.

De theaters houden zich aan de regels die ook voor kapsalons gelden. De Kleine Komedie vraagt daarnaast een QR-code, anderhalve meter afstand en mondkapjes.