De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties heeft vandaag een extra nominatie voor de VSCD Mimeprijs bekendgemaakt. Ook de voorstelling De geschiedenis van mijn stijfheid van Acteursgroep Wunderbaum maakt kans. Eerder nomineerde de VSCD-Mimejury al voorstellingen van Bambie, Theater Artemis, Schweigman& en Theater Rotterdam. 

Op 16 september wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater Festival.

De VSCD Mimeprijs wordt elk jaar uitgereikt aan de persoon of groep die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan mime in het voorbije seizoen. De winnaar ontvangt een bronzen beeldje, gemaakt door de Nederlandse beeldhouwer, graficus en medailleur Eric Claus.

De jury zag de voorstelling van Wunderbaum pas na de bekendmaking van de eerste nominaties en besloot deze toch nog toe te voegen aan de lijst.

De VSCD-Mimejury 2018 bestaat uit voorzitter Jasper Damsteegt (directeur, Schouwburg Kunstmin Dordrecht), Michèle Bouwmans (programmeur Lux Nijmegen), Marlies Heuer (actrice), Irene Pronk (directeur, Theater Het Kruispunt Barendrecht) en Nicole van Vessum (directeur, De Parade).

Foto: Sofie Knijff