Annemarie Reitsma stopt per 1 juli als directeur van het Kameroperahuis in Zwolle. De oprichtster van het muziektheatergezelschap wil zich meer richten op haar baan als hoofd van de master Muziek aan Artez Hogeschool voor de Kunsten, die ze al enige tijd bekleedt. Ze draagt de leiding over aan een nieuwe directie; Karin Netten (artistiek leider) en Hannah Soepenberg (zakelijk leider). Beiden zijn al verbonden aan het Kameroperahuis.

Artistiek leider Karin Netten (1979) werkt sinds 2013 bij het Kameroperahuis, eerst als regisseur (van onder meer Ik vertrek en Being Arthur) en daarna als artistiek coördinator. Hannah Soepenberg is sinds het najaar van 2016 junior zakelijk leider bij het gezelschap. Daarnaast was ze producent van het Nationaal Jeugd Orkest en de NJO Muziekzomer.

Kameroperahuis werd in 2007 door Reitsma opgericht en biedt jonge operaregisseurs, componisten en vormgevers een plek om hun eerste producties te realiseren. Onder andere Lotte de Beer, Arlon Luiten, Sjaron Minailo en Clement & Sanôu zetten hun eerste stappen in het opera- en muziektheaterveld bij Kameroperahuis.

Ook de nieuwe directie is nog jong. Reitsma ziet het ‘als een ultieme vorm van talentontwikkeling om deze ambitieuze dames te begeleiden en klaar te stomen’.

Foto Annemarie Reitsma: Rik Engelgeer