Eric-Paul Dijkhuizen en Rosalie Mohr vormen vanaf 1 september de nieuwe directie van de Theateralliantie. Dijkhuizen wordt zakelijk directeur, Mohr creatief directeur. Ze volgen samen Edwin van Balken op die directeur is geworden van de Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

De Theateralliantie werd in 2013 opgericht door Joop van den Ende en Peter Prein. In de stichting hebben een aantal grote theaters, waaronder DeLaMar, zich verenigd om samen de totstandkoming van grootschalige, multidisciplinaire voorstellingen voor een groot publiek te realiseren en zo zelf actief een rol te spelen in het theateraanbod.

Dijkhuizen wordt verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering en het initiëren van nieuwe samenwerkingsverbanden. Hij is als consultant en senior advisor verbonden aan Roland Berger consultants en werkte eerder voor entertainmentondernemingen als The Walt Disney Company, Endemol en Stage Entertainment.

Rosalie Mohr is al sinds 2017 verbonden aan de Theateralliantie als senior projectleider voor de producties. Binnen de nieuwe tweehoofdige directie wordt zij verantwoordelijk voor zowel de ontwikkeling als realisatie van theaterproducties.

Komend theaterseizoen verzorgt de Theateralliantie een vervolg op de eerste reeks voorstellingen van Amadeus, een coproductie met Het Nationale Theater i.s.m. Opera2day. Verder brengt de alliantie Annie de musical (in samenwerking met Mark Vijn Theaterproducties) en de musical comedy Hello Dolly! (in samenwerking met MediaLane Theater).