Tijdens de uitreiking van de Dutch Game Awards heeft de ‘interactieve virtual reality opera experience’ Weltatem vrijdagavond twee prijzen gewonnen. Het project van De Nederlandse Reisopera, Het Geluid Maastricht, WildVreemd en Monobanda won in de categorieën Best Cross-media Game en Best Co-Production.

Weltatem is een live mixed media game-experience, waarin de toeschouwers hun eigen stem kunnen ontdekken. Via een VR-spel gaat het publiek mee van zachte ademhalingsoefeningen en neurieën naar een voluit gezongen melodie, waarbij het zich plotseling realiseert dat het samen zingt met een live aanwezig koor. Het project werd gemaakt voor het Techtrip Festival dat eind 2016 plaatsvond in Enschede.

De Dutch Game Awards zijn de belangrijkste onderscheidingen van de Nederlandse gamesindustrie en werden dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De grote winnaar was Horizon Zero Dawn – de game van Guerilla Games won vijf Awards waaronder de publieksprijs. Ook aan die game zit een theatertintje: het uiterlijk van het hoofdpersonage is gebaseerd op actrice Hannah Hoekstra.