Michael De Cock (1972) wordt in september 2016 de nieuwe artistiek leider van de Brusselse Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS). Hij volgt Jan Goossens op, die het stadstheater sinds 2001 heeft geleid.

De Cock is auteur, vertaler, regisseur, acteur en sinds 2006 directeur van ‘t Arsenaal, het stadstheater van Mechelen. Voordat hij de acteursopleiding aan het conservatorium van Brussel volgde, studeerde hij Romaanse talen en letterkunde. Hij werd bij het grote publiek bekend met rollen in Vlaamse series zoals Thuis en Flikken. Ook speelde hij als gastacteur bij Hetpaleis en het Publiekstheater, voorloper van NTGent. Voor zijn jeugdboek Veldslag om een hart ontving De Cock onlangs de Boekenleeuw 2015, de prijs voor het best geschreven Vlaamse kinder- en jeugdboek.

Ook zakelijk leider Danny Op de Beeck en dramaturge Hildegard De Vuyst zullen in 2016 de KVS verlaten. Wie hen zal opvolgen is nog niet bekend. Tot september 2016 zal De Cock het programma voor het seizoen 2016-2017 opzetten en een nieuw beleid voor de KVS uitstippelen.

Foto: Indra Van Gisbergen