Choreograaf Melvin Fraenk is de nieuwe clubcoördinator van DOX. Hij maakte al diverse projecten met het theaterhuis, waaronder het Music Movement Event. 

In een persbericht laat Melvin Fraenk weten ontzettend blij te zijn met deze nieuwe functie. ‘Hierbij kan ik mijn kennis en talent inzetten om de DOX Clubs landelijk te positioneren en te profileren in de cultuursector. Ik wil graag jongeren de kans geven om zich te ontwikkelen in verschillende cross-disciplines met behoud van hun identiteit en authenticiteit.’  Fraenk volgt Carole van Ditzhuijzen op, die dit jaar startte bij het Maaspodium in Rotterdam als Artistiek Coördinator.

Naast zijn functie als clubcoördinator is Fraenk ook werkzaam als docent bij de School for New Dance Development op de Academie voor Theater & Dans (ATD), bij de transculturele opleiding Docent Dans en de opleiding Expended Contemperary Dans. Daarnaast is hij lid van de examencommissielid van de ATD.

Met DOX werkte Fraenk al eerder aan het Music Movement Event en was hij een van de makers van de uitwisselingsprojecten Symphony of Now, Symphony of 2020 en Symphony of 2021, waarbij DOX samenwerkte met Batalo East Oeganda en Afrovibes. Ook was hij choreograaf van de productie QUAKE, die DOX maakte in samenwerking met Theater Utrecht.

DOX is een theaterhuis voor makers en performers uit verschillende culturen. Ze maken producties en educatieprojecten voor een jong publiek en werken aan research- en leertrajecten in DOX Club. Daarnaast maken ze regelmatig cross-overs tussen theater en dans en laten ze zich inspireren door spoken word en hiphop.

Foto: DOX