De Nieuwe Regentes viert zijn tiende verjaardag met een naamsverandering. Vanaf nu zal het theater weer als vanouds ‘De Regentes’ heten. Naast de ‘nieuwe’ naam heeft het Haagse theater voor de gelegenheid ook een nieuw logo en een nieuwe website ontwikkeld.

De nieuwe huisstijl werd vrijdag 2 juni officieel onthuld door wethouder cultuur Saskia Bruines in het bijzijn van medewerkers, vrijwiligers en oude bekenden. ‘De Regentes is op wilskracht uitgegroeid tot een aanwinst voor de stad. En als cultuuranker en multicultureel stadspodium niet meer weg te denken uit onze culturele infrastructuur,’ aldus Bruines die het theater wegens het hele gemeentebestuur feliciteerde. ‘Op naar de volgende tien jaar!’

De Regentes opende in 1921 haar deuren als de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa. Toen het pand in de jaren ’90 als zwembad werd afgekeurd, namen buurtbewoners het initiatief om van het gebouw een theater te maken. Na een succesvolle periode werd het theater in 2012 alsnog gesloten en dreigde zelfs sloop. (Oud)medewerkers wisten dit samen met buurtbewoners te voorkomen. In mei 2013 werd het theater heropend als De Nieuwe Regentes.

Foto: De Schaapjesfabriek