Peter Hendrikx wordt 1 mei directeur ‘Performing’ van ontwikkelingsinstelling De Nieuwe Oost en directeur van Theater aan de Rijn. Hij volgt daarmee Eve Hopkins op, die na ruim tien jaar de Arnhemse plek verruilt voor Theater Bellevue in Amsterdam. 

Bij De Nieuwe Oost gaat Hendrikx een tandem vormen met directeur-bestuurder ‘Publishing’ Frank Tazelaar. Met de aanstelling van Hendrikx en zijn ‘scherpe visie op talentontwikkeling en het begeleiden van jonge makers’ voorziet de ontwikkelingstelling verder te bouwen aan een stevige toekomst binnen het kunstenveld. Hendrikx heeft een brede achtergrond als regisseur, coach en producent in de culturele sector, onder andere bij Fonds Podiumkunsten, DOX en Stichting Amare.

Hendrikx voelt een natuurlijk verwantschap met De Nieuwe Oost. ‘Ik zie dat een nieuwe generatie makers niet begint met maken om een bepaalde discipline te leren beheersen, maar omdat ze bewogen worden door vragen die ze hebben over de wereld, over identiteit, over vrijheid. Mijn expertise in de begeleiding daarin zit in het stellen van de juiste vragen. Misschien is nieuwsgierigheid wel mijn sterkste kracht.’ Als Vlaming ziet hij kansen voor de toekomst in het uitbreiden en verdiepen van het netwerk en verbindingen binnen het (internationale) werkveld.

Foto: Constance Captures