Leontien Wiering is benoemd tot directeur bedrijfsvoering van het Zuiderstrandtheater. Samen met een nog aan te trekken algemeen directeur gaat zij de nieuwe directie vormen van het Haagse Zuiderstrandtheater en vanaf 2021 van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Wiering volgt Dianne Zuidema op, die afgelopen september aantrad als zakelijk directeur ad interim.

Leontien Wiering (1968) is nu directeur-bestuurder van Het Klooster, theater en centrum voor de kunsten in Woerden. Eerder was ze onder meer directeur a.i. van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties), directeur a.i. van Flint Theater en Congressen in Amersfoort, adjunct-directeur van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en directeur van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Van 1994 tot 2001 was ze zakelijk leider van dansproductiehuis Korzo. ‘Met Leontien Wiering halen we een ervaren en enthousiast directielid in huis met een achtergrond in de dans en een groot hart voor Den Haag’, laten Raad van Toezicht-voorzitter Hans Biesheuvel en algemeen directeur Henk Scholten weten.

Wiering treedt in augustus bij het Zuiderstrandtheater in dienst. Algemeen directeur Henk Scholten, die eerder aankondigde in de zomer te zullen vertrekken, blijft tot eind 2019 zijn functie vervullen. Tegen die tijd verwacht de Raad van Toezicht een nieuwe algemeen directeur-bestuurder te kunnen benoemen.

Het Zuiderstrandtheater in Den Haag heeft ruim 1000 stoelen en programmeert een divers aanbod in muziek, dans, opera, spektakel en cabaret en is bovendien de thuishaven voor het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater. In 2021 verhuist het theater terug naar het Spuiplein en neemt het zijn intrek in het onderwijs- en cultuurcomplex (OCC), dat momenteel in aanbouw is.

Foto: Annemiek Kool