Henk Scholten stopt deze zomer als algemeen directeur van het Zuiderstrandtheater. Hij gaat dan met pensioen. Het Haagse theater zoekt nog naar een opvolger. Ook is de werving gestart voor een directeur bedrijfsvoering. Die functie wordt momenteel ad interim bekleed door Dianne Zuidema.

Henk Scholten (1953) werd in 2012 directeur van toen nog de Dr Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater. In 2015 werden die zalen vervangen door het tijdelijke Zuiderstrandtheater. Over een paar jaar zal het theater weer terug verhuizen naar het Spuiplein en zijn intrek nemen in het Onderwijs- en Cultuur Centrum (OCC), dat momenteel in aanbouw is.

Scholten wordt dit seizoen 66. Wat ook meespeelt is dat de opening van het OCC niet eerder dan in 2021 zal plaatsvinden. ‘Het leek mij verstandig daar niet op te wachten, maar mijn opvolger/ster voldoende tijd te geven om de overgang naar en de opening van het OCC voor te bereiden.’

De werving van de nieuwe algemeen directeur en directeur bedrijfsvoering wordt begeleid door Gert-Jan Jongkind van het bureau Bestman. De Raad van Toezicht van Stichting Dans- en Muziekcentrum (DMC), de officiële naam van de organisatie die nu verantwoordelijk is voor het Zuiderstrandtheater en straks voor het Onderwijs- en Cultuur Centrum (OCC), verwacht uiterlijk in maart 2019 een nieuwe directeur te kunnen benoemen, die dan in mei aantreedt om een goede overdrachtsperiode met Scholten te kunnen realiseren.

Foto: Henk Scholten, Jochem Jurgens